Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Geschiedenis

Eddie Welkamp vertelt…

Eind 1957 begonnen Frans en Adelheid Welkamp als 13e schoenmaker in Aalten voor zich zelf. In de Willem Barendzstraat achter in het schuurtje werd een machine geplaatst en een handje vol gereedschap.

In 1961 is mijn vader verhuist naar de Dijkstraat, een paar panden verder dan waar we nu zitten. Hier kwam ook de verkoop van schoenen en fournituren bij.

In 1963 verhuisde de werkplaats naar de Ormelstraat: Grotere ruimte voor de verkoop en de reparatie. Hier werd ik, Eddie Welkamp, in 1965 ben geboren en vanaf een jaar of 8 mocht ik mijn vader helpen! Toen ik 12 was, kon ik al zolen en hakken zetten en stiknaden vervangen. (Nog niet op het niveau waar we nu zitten natuurlijk)

Daarna zijn we naar de Bredevoortsestraat verhuisd. Eerst boven het diepvrieshuis van Ten Have en daarna naar het Wijnpand van de Elka, waar mijn oudste broer de zaak overnam. Na 5 jaar, in 1983 moesten we helaas daar de deur sluiten en is Frans weer in de Ormelstraat gaan repareren.

In 1990 heb ik daar de zaak toen overgenomen. Daarvoor had ik, al meer dan 10 jaar, ruime ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven.

In 1992 ben ik naar de Dijkstraat verhuist, waar mijn vrouw Ingrid de afgelopen jaren de verkoop en de administratie voor haar rekening genomen heeft. En hier zijn we blijven groeien tot wat we nu zijn.
Het team bestaat intussen uit 5 personen: drie voor de reparatie twee voor de verkoop.

In 2012 stond een volgende verhuizing op de planning. In maart van het jaar is het dan zover en vindt er een feestelijke opening plaats. Niemand minder dan Floris van Bommel komt de zaak openen! De nieuwe winkel aan de Haartsestraat in Aalten biedt een zee van ruimte voor reparatie, opslag en een prachtige presentatieruimte voor de uiteenlopende producten in de verkoop.

Home De Kaplaars Aalten