Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 De Kaplaars zilver AmerikaDe Kaplaars zilver Amerika

Eddie Welkamp wint in 2013 GOUD op de SilverCup Competitie in Amerika en behaalt de 3e prijs op het WK


De Kaplaars Aalten Winnaar Beste Schoenmakerij van Nederland

Schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten werd afgelopen maandag uitgeroepen tot Beste Schoenmakerij van Nederland. Een jaar lang mag hij in een Skoda Citigo, voorzien van zijn eigen logo, rondrijden.

Op maandag 8 april 2013 werd tijdens Dé Dag voor de Schoenmaker met NSV Plein in de Evenementenhal in Gorinchem de uitslag van de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt door Cees van Dalen, voorzitter van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging.

Schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten won de titel en werd Beste Schoenmakerij van Nederland. Een jaar lang mag hij in een Skoda Citigo promotieauto voorzien van zijn eigen logo rondrijden.

De wedstrijd "De Beste Schoenmakerij van Nederland" is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. De inschrijvingen waren dit jaar allemaal van grote klasse.

Er werden hoge eisen gesteld aan de deelnemers.
De deelname aan de Vakwedstrijd voor de Schoenmakerij in de hoogste categorie was een verplicht onderdeel. Daarnaast moesten de deelnemers hun bedrijf presenteren door te omschrijven waarom zij de Beste Schoenmakerij van Nederland zouden moeten worden en een presentatie insturen van hun bedrijf, hun vakwerk en reclameactiviteiten.

Onderdeel van de verkiezing was tevens een onaangekondigd bezoek van de jury aan het bedrijf waarbij er gelet werd op:

• Inrichting en assortiment
• Het interieur- en exterieur van de zaak
• Uitstraling van de ondernemer en zijn personeel
• De kwaliteit van de dagelijkse reparatie
• Reclameactiviteiten in de zaak
• Onderhoud van de machine
• Werken volgens de drie praktijkrichtlijnen van het VASt-traject

De Winnaar:
Schoenmakerij De Kaplaars in Aalten is een mooi bedrijf gevestigd op de hoek aan de Haartsestraat in Aalten. In 2012 is De Kaplaars naar deze mooie locatie verhuisd.

De schoenmakerij is uitgebreid en ruim ingericht waardoor het prachtige vakwerk uitstekend tot zijn recht komt. Verder is er op deze nieuwe locatie ook ruimte voor een goede presentatie van de bijartikelen, onderhoudsmaterialen en een bescheiden maar mooie collectie tassen en klein lederwaren.

Er wordt fantastisch vakwerk gemaakt en de zaak straalt passie voor het vak, vakmanschap en kwaliteit uit. Zowel het ingezonden werk voor de Vakwedstrijd als de aangetroffen reparatie in de winkel was van hoog niveau.

Eddie Welkamp zet zich ook in voor overdracht van kennis en heeft inmiddels al diverse schoenmakers opgeleid.

De ingezonden presentatie in de vorm van een bedrijfsfilm was bovendien bijzonder te noemen.

Vakwedstrijd
Onderdeel van de verkiezing is de deelname aan de Vakwedstrijd. Eddie Welkamp behaalde met zijn inzending Goud met 186 punten.

De andere genomineerden:
Samen met de winnaar waren er 5 bedrijven genomineerd.
De genomineerden zijn stuk voor stuk prachtige bedrijven op mooie locaties waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van een hoog niveau zijn. Zij liggen verspreid over het hele land.

2e Prijs
Schoenmakerij Rotonde uit Heiloo

3e prijs
Hendrik's Ambachtelijke Vakschoenmakerij uit Amsterdam

4e prijs
Schoenmakerij Heutinck uit Doetinchem

5e prijs
Petstra's Hakkenbar uit Meppel

  
Eddie Welkamp wint GOUD in de hoogste categorie op wedstrijden in Wiesbaden (DL)!

Hierboven Eddie op de foto met de voorzitter van de Duitse Schoenmakersbond en het winnende zeer gedurfde werkstuk (!)


De Kaplaars op nominatielijst Beste Schoenmakerij
 
Afgelopen dinsdag ontving Eddie Welkamp van Schoenmakerij de Kaplaars de felicitaties voor de nominatie: Beste Schoenmakerij van Nederland. Veel Pers was aanwezig bij dit gebeuren!
 
 
Lees verder »
Klik hier voor de foto's van de opening van de nieuwe winkel
 


Schoenmakerij De Kaplaars Aalten

Schoenmakerij de Kaplaars is gevestigd in het centrum van Aalten. Deze schoenmakerij van Eddie Welkamp heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan, waaronder intussen 4 maal genomineerd tot Beste Schoenmakerij van Nederland...


Eddie Welkamp van de Kaplaars wint goud met Europese Vakwedstrijden

Voor de vierde keer op rij wint Eddie Welkamp de Europese vakwedstrijden met prachtige werkstukken die door de jury beloont met zeer hoge cijfers!


Eddie Welkamp wint prachtige derde prijs Silver Cup Awards in Amerika ! Eigenaar van schoenmakerij de Kaplaars in Aalten, Eddie Welkamp, heeft de derde plaats behaald op de SSIA's Silver Cup Awards in Amerika.

Lees verder »

|De Kaplaars wint goud én zilver op europese vakwedstrijd voor Schoenmakers

Eddy Welkamp en Celim Tekerlek winnen respectiefelijk goud en zilver op europese vakwedstrijd voor de schoenmakerij

Lees verder » 

 


De Kaplaars heeft goed nieuws! Beste schoenmakerij!  

Al voor de derde maal op rij is Schoenmakerij de Kaplaars genomineerd voor Beste Schoenmakerij van Nederland.... 

Lees verder »


 


Vrijdag 25 februari 2011 zijn de vijf genomineerden voor de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt. De definitieve winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Dé Dag voor de Schoenmaker op maandag 4 april 2011 in de Evenementenhal in Gorinchem door Valerio. De wedstrijd "De Beste schoenmakerij van Nederland" is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. De inschrijvingen waren dit jaar allemaal van een hoog niveau waaraan de jury de handen weer vol had. Er werden hoge eisen gesteld aan de deelnemers. De deelname aan de Vakwedstrijd voor de Schoenmakerij in de hoogste categorie was een verplicht onderdeel. Daarnaast moesten de deelnemers hun bedrijf presenteren en omschrijven waarom zij de Beste Schoenmakerij van Nederland zouden moeten worden. De presentatie moest foto's bevatten van hun bedrijf aan de binnen en buitenkant. En foto's van hun vakwerk en reclameactiviteiten. Onderdeel van de verkiezing was tevens een onaangekondigd bezoek van de jury aan het bedrijf waarbij er gelet werd op: • Inrichting en assortiment • Het interieur- en exterieur van de zaak • Uitstraling van de ondernemer en zijn personeel • De kwaliteit van de dagelijkse reparatie • Reclameactiviteiten in de zaak • Onderhoud van de machine • Werken volgens de praktijkrichtlijnen van het VASt-traject. Gezond en veilig werken in de schoenmakerij. De Genomineerden De genomineerden zijn stuk voor stuk bijzondere bedrijven op diverse locaties waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van een hoog niveau zijn. Zij liggen verspreid over het hele land. De genomineerden zijn: • Ambachtelijke Schoenmakerij Kattestaart uit Kampen • Hendrik's Ambachtelijke Vakschoenmakerij uit Amsterdam • Schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten • Schoenmakerij Klaas Joling uit Ermelo • Schoenmakerij ShoeFix uit Heerhugowaard Voorzitter Cees van Dalen en secretaris Margret Hoekenga-Idema van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging zullen op dinsdag 1 maart 2011 een felicitatieronde langs de genomineerde bedrijven maken. De genomineerden zullen in de bloemen worden gezet en persoonlijk worden gefeliciteerd in hun eigen bedrijf. Tevens zal de filmploeg van Hét InternetTV kanaal voor de schoenmakerij Schoenmaker.com verslag doen van deze felicitatietour. 

 


Op zondag 12 december 2010 heeft onze kandidaat voor EuroSkills in Lissabon Cilem Tekerlek een Zilveren medaille behaald. Tijdens de schitterende slotceremonie waarbij vooral het Nederlandse team en de Nederlandse supporters enorm feest vierden werd de medaille aan hem overhandigd. De medaille van Cilem krijgt bovendien het predikaat "Medal of Honour" omdat hij meer dan 500 punten heeft behaald. Wij zijn ontzettend trots op Cilem dat hij dit resultaat heeft weten te behalen. Goud werd door Frankrijk behaald. Zij hadden een schoenmaker gestuurd die o.a. voor Chanel repareert. De bronzen medaille ging naar Portugal.

Cilem, namens de Nederlandse Schoenmakers Vereniging van harte gefeliciteerd en natuurlijk ook de bedrijven waarvoor je werkt. De Kaplaars uit Aalten van Eddie Welkamp en schoenmakerij Heutinck uit Doetinchem. Cilem komt maandagavond om 20.00 terug op Schiphol met team Nederland. Hij zal in ieder geval worden opgewacht door al zijn collega's van de Kaplaars en natuurlijk zijn wij van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging er ook bij.

 

 

Çilem, leerling De Kaplaars op bezoek bij Wethouders Doetinchem De Kaplaars haalt opnieuw het nieuws. Çilem, leerling schoenmaker bij Eddie Welkamp was op bezoek bij de wethouders in zijn woonplaats Doetinchem ivm de Euroskills in Portugal.

Bekijk de film door hier te klikken!


 Sascha Visser met Wat te doen voor je poen bij de Kaplaars!


 

Klik hier voor het persbericht


 De Kaplaars tweede bij Beste Schoenmakerij 2010!!!!

 

 

Maik de Boer doet de presentatie tijdens de uitreiking van de Beste Schoenmakerij van Nederland


 

 

 AALTEN Familie Boer deed mee met de kraslotenactie tijdens de nationale Schoenmakersgilde. Week. Van 5 tot en met 12 april organiseerde Stichting Schoenmakers Gilde voor de tweede maal een landelijke campagne. Het motto van de week was: ‘Als uw banden versleten zijn gooit u uw auto toch ook niet weg?’. Tijdens deze landelijke campagneweek ontving elke klant bij een reparatie een gratis kraslot. Dit jaar waren er honderden prijzen te winnen, variërend van schoenpoets, sneakersokken tot Van bommel of Van Lier schoenen en als klapstuk twee reischeques ter waarde van € 500,- als dubbele hoofdprijs. Een van de hoofdprijzen, de reischeque van € 500,- viel bij schoenmakerij de Kaplaars en de familie Boer ontving uit handen van Eddie en Ingrid deze mooie prijs met een prachtige bos bloemen! 


Home De Kaplaars Aalten