Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Onderhoudtips

Voor langer plezier van de schoenen Wanneer nieuwe schoenen gekocht worden, is zolang mogelijk plezier ervan hebben van belang. Schoenonderhoud is daarbij van essentieel belang. Daarom hebben we een aantal tips samengesteld. Tips, waarmee de levensduur van schoenen aanmerkelijk verlengt kunnen worden.

Duurzaamheid De levensduur van schoenen is sterk afhankelijk van regelmatig onderhoud. Gebruik bijvoorbeeld zoveel mogelijk
een schoenlepel bij het aantrekken van de schoenen. Dan blijven ze mooi in model. Gebruik om diezelfde reden houten schoenspanners en wissel regelmatig van schoen. Schoenen hebben namelijk rust nodig om transpiratievocht kwijt te raken.

Schoenpoetsen In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het heel goed om schoensmeer aan te brengen met een borstel. Bij het gebruik van een doek voor het inpoetsen, verdwijnt een belangrijk deel van de schoencrème in de doek. Bovendien werkt het schoner. Daarom raden wij een borstel aan. Laat de aangebrachte schoencrème vervolgens minimaal een half uur, liefst langer, intrekken.

Tot slot worden de schoenen weer uitgepoetst met een uitpoetsborstel. Wij hebben schoenpoets in veel kleuren en soorten. Wij adviseren een iets donkere poets te nemen dan de kleur van de schoenen.

Natte schoenen Zet natte schoenen nooit vlakbij een verwarming of andere warmte bron, Door het te snelle droogproces wordt het leer hard en kan barsten. Zet de schoenen liever weg op kamer temperatuur, eventueel opgevuld met oude kranten. Het papier trekt het vocht uit de schoen, dus vervang de kranten na een paar uur. Als de schoenen eenmaal droog zijn, dan kunnen ze het
best gepoetst worden. Nog beter is het natuurlijk om schoenen tegen vocht te beschermen door ze in te spuiten met een anti-regen-middel.

Vlekken op suède -en nubuck schoenen Omdat suède en nubuck een zeer open structuur hebben, zijn hardnekkige vlekken als olie en vetvlekken lastig te verwijderen. Hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Door de schoenen in te spuiten met ons anti-regen-middel.

Schoenen wassen Veel mensen wassen hun linnen en katoenen schoenen in de wasmachine. Houdt er rekening mee dat er in de schoenen materialen kunnen zijn verwerkt (bijvoorbeeld ijzeren ringetjes om de vetergaten die verkleuring kunnen veroorzaken. Ook kan het voorkomen dat de lijm oplost.

Home De Kaplaars Aalten